Hemstädning

Letar du efter en prisvärd städfirma som utför noggrann hemstädning? Då har du kommit rätt. Här kan du jämföra marknadens bästa och effektivaste städfirmor. Få skräddarsydda offerter utifrån dina önskemål.

Hemstäd

Hos oss hittar du garanterat en städfirma som utför hemstädning precis som du vill ha den. Följ dessa enkla steg för att få en offert:

 • Välj vilken tjänst du är intresserad av och fyll i dina kontaktuppgifter
 • Vi skickar vidare din förfrågan till de bästa städföretagen i ditt område
 • Du får personligt anpassade offerter i retur

Offert hemstäd – flera städer

Vi har städfirmor som är anslutna och samarbetar med oss i flera olika städer. Just nu kan du få offerter på hemstädning i Stockholm, Göteborg och Malmö. Fyll i dina önskemål och kontaktuppgifter och få offerter från flera städfirmor redan idag!

Varför ska du välja hemstädning?

Genom att anlita en städfirma till hemstädning får du ett rent och fräscht hem så ofta du önskar, utan att själv lägga tid och energi på det.

Fördelar med att boka en städfirma istället för att själv städa hemma är att du får mer tid över till roligare/viktigare saker i livet, du får mer energi över till nära och kära och att du får ett fräscht hem när du önskar det.

 • Rent och fräscht hem
 • Energi över till annat
 • Tid för roligare saker

Vad ingår?

När du har tänkt boka en städfirma som ska städa hemma hos dig är det bra att ni är överens om vad som ingår i hemstädningen. Vi är alla olika och det gäller även när vi städar – vi har olika uppfattningar och förväntningar om hur ett hem bör städas.

Många städfirmor använder sig av checklistor som du kan ta del av på deras hemsidor. Syftet med checklistorna är ett sätt för dem att visa dig som kund vad du kan förvänta dig när du anlitar dem.

Prata med städfirman om du har särskilda önskemål på hur du vill att ditt hem ska städas, allra oftast är de flexibla och tillmötesgående.

 • Kolla städfirmans checklista på hemsidan
 • Kommunicera dina önskemål

Hemstädning pris

Pris för hemstädning varierar mycket från bostad till bostad. Städfirmor tar även betalt på olika sätt. Det vanligaste vid hemstädning är pris per timme, fast pris eller utifrån hur många kvadratmeter det handlar om.

Priset för städning hemma ligger vanligtvis runt 140–240 SEK per timme efter rutavdrag men kan alltså variera. Priset påverkas också av vad som ingår i städfirmans grundutbud och om du har några särskilda önskemål gällande städningen hemma hos dig.

Beroende på när du önskar ha tjänsten utförd kan det bli dyrare, t.ex. på en fredag eller helgdag. Det kan också variera i pris om du bor i en storstad eller i en mindre stad. Läs nedan om faktorer som påverkar priset vid hemstäd:

 • Om det är fast eller kvadratmeterpris
 • Vilka städmoment som ingår
 • Om utrustningen tas med eller inte
 • Om det tillkommer framkörningsavgift
 • När och var städet utförs

Att välja ett billigt alternativ

Det finns ett stort utbud av städfirmor och när du ska välja en städfirma kan det kännas lockande att välja den som erbjuder billig hemstädning. Det är viktigt att komma ihåg att priset inte är det enda som är värt att kolla närmare på.

Kontrollera alltid vad som ingår i priset och se om du kan hitta recensioner på nätet om städfirman. Fråga även vänner och familj om de har bokat en städfirma den senaste tiden och om de var nöjda med sin städning hemma.

Om du får en offert som är så pass billig att det verkar vara för bra för att vara sant är det vanligt att vissa kostnader tillkommer.

Hemstäd – Vanliga frågor och svar

 • Vad ingår i hemstädning?
  När du anlitar en städfirma får du vanligen ta del av en checklista med det som ska ingå i städningen. Om du har önskemål kan städfirman ofta vara flexibel
 • Vad händer om jag inte är nöjd med städningen?
  I de allra flesta fall har du rätt till städgaranti. Det innebär att städfirman som du anlitat kommer tillbaka och kompletterar städningen om du är missnöjd
 • Jag har husdjur hemma, vad ska jag tänka på?
  Många städfirmor tar gärna emot information om att du har ett husdjur hemma när de ska städa hemma hos dig. Det är ditt ansvar att husdjuret inte smiter ut eller riskerar att skadas

Städning med rutavdrag

RUT-avdrag

När du väljer hemstädning från en professionell städfirma kan du få rutavdrag på 50 % av arbetskostnaden.

Kriterier

För att få RUT-avdrag måste städfirman vara registrerad. Dubbelkolla alltid det innan du bestämmer dig för en firma.

Skapa Offertförfrågan