Flyttstädning

Få skräddarsydda offerter från städfirmor som erbjuder flyttstädning i din stad. Hitta det bästa erbjudandet redan idag!

Flyttstäd – Så får du skräddarsydda offerter

Hos oss kommer du i kontakt med flyttfirmor som erbjuder en pålitlig och effektiv flyttstädning. Jämför offerter och anlita den städfirma som bäst matchar dina behov och önskemål.

  • Välj den tjänst du är intresserad av och fyll i dina kontaktuppgifter
  • Vi skickar vidare din förfrågan till de bästa flyttstäd-firmorna i ditt område
  • Du får tillbaka skräddarsydda offerter att ta ställning till

Flyttstädning hyresrätt – Regler

I en hyresrätt finns det en s.k. ”vårdplikt”. Med det menas att du som hyresgäst är skyldig att vårda hyresrätten medan du bor där. När du flyttar från hyresrätten är det i de flesta fall du som hyresgäst som ansvarar för flyttstädningen. I hyresavtalet står det oftast vad som gäller och om det är du eller hyresvärden som ansvarar för flyttstädningen.

  • Du har vårdplikt
  • Läs igenom hyresavtalet

Flyttstädning bostadsrätt – Lag

I en bostadsrätt finns det egentligen ingen ”vårdplikt” eftersom du som bostadsrättsägare äger bostaden, men självklart måste lägenheten vårdas inom ramarna för bostadsrättsföreningens bestämmelser. Ofta skrivs det med i överlåtelseavtalet att du som säljare ska stå för flyttstädningen.

Flyttstädning – Pris

Det är olika vad flyttstädning kostar. Självfallet kan du göra det billigare själv, men det kommer ta många timmar och kräva mycket energi. Därför anlitar många städfirmor för att göra flyttstädningen. Vanligtvis lägger priset per timme runt 140–240 kr med RUT-avdrag. Priser per kvadratmeter är ofta mellan 40–70 kr.

Som tidigare nämnt kan det vara olika vad ingår i flyttstädningen. Priset hänger samman med vilka städmoment som ingår. Vissa städfimor har fasta priser, medan andra tar ut pris per kvadratmeter. Ibland får du rabatt ju större bostaden är. Några städfirmor tar extra betalt för stödmaterialet, och hos andra kostar det extra om restiden är lång.

Vad ingår i en flyttstädning?

Detta ingår:

I de flesta fall ingår en noggrann genomgång av alla ytor, golv, väggar, kök, badrum och balkong. Det är viktigt att kök och badrum är noggrant städade inför flytten. Säkerställ därför att städfirman städar ugn, spis, fläkt, toalettbrunn, på och under handfat och alla andra städmoment som ska göras. 

Detta ingår inte:

Som vi tidigare nämnde kan det variera vad som ingår (och inte ingår) i en flyttstädning genom en städfirma. Oftast är det dock så att allt som har med trädgård, fasad eller taktvätt inte ingår i en vanlig flyttstädning. Balkongen är lite av en vattendelare, dubbelkolla vad som gäller med städfirman du går vidare med.

Rutavdrag flyttstädning – vad gäller?

Oavsett vad flyttstädningen kostar kan du få rutavdrag vid flyttstädning om du anlitar en registrerad städfirma och får en faktura. Rutavdrag vid flyttstädning betyder att du kan få göra avdrag för hälften av arbetskostnaden. Vid rutavdrag för flyttstädning måste du uppfylla dessa kriterier:

  • Du måste vara minst 18 år
  • Du eller din familj måste använda bostaden som antingen permanent bostad eller fritidsbostad eller liknande – det gäller både bostadsrätt och hyresrätt
  • Du måste vara bosatt i Sverige och betala skatt i Sverige – alternativt bo utomlands och betala skatt i Sverige
  • Du får inte ha använd allt rutavdrag du har rätt till på andra tjänster
  • Du ska betala tillräckligt med skatt i Sverige för att kunna få rutavdrag

Du kan se fler krav för rutavdrag vid flyttstädning samt hur du deklarerar rutavdraget hos Skatteverket.


Skapa Offertförfrågan